Ke každé objednávce je jednorázově v košíku účtována položka Odběr krve (43 Kč), případně separace séra (19 Kč) dle typu vyšetření.

HDL cholesterol

52 Kč

Stanovení koncentrace HDL cholesterolu patří mezi základní měřené laboratorní parametry lipidového metabolismu ve vztahu k riziku rozvoje aterosklerózy.

Odběr a separace

Detailní informace

Profesionální odběrové sestry
s lidským přístupem
Výsledky
Výsledky on-line
přes zabezpečený e-mail

Detailní popis produktu

HDL cholesterol (lipoprotein s vysokou hustotou) je zodpovědný za návrat cholesterolu z tkání do jater. "Dobrý cholesterol" se nazývá proto, že HDL cholesterol pomáhá odstranit přebytečný cholesterol z krve a jeho prostřednictvím snižuje vývoj aterosklerózy.

Nízká hladina HDL cholesterolu je jedním z důležitých rizikových faktorů pro kardiovaskulární onemocnění.

Hladiny HDL mohou být sníženy:

  • v případě akutního onemocnění,
  • traumatu,
  • cukrovky,
  • onemocnění jater,
  • anémií,
  • hypotyreózy,
  • snížené funkce ledvin.

Pro vyšetření lipidového metabolismu doporučujeme komplexní balíček Změřte si cholesterol, který obsahuje všechny potřebné metody vyšetření.

zmerte-si-cholesterol-button

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Samostatné metody
Výsledky: Do 2 pracovních dní
Doporučení: Na odběr se dostavte nalačno, jíst byste neměli zhruba 12 hodin před odběrem. Večer před odběrem vynechte tučná jídla a alkohol.
Pokyny před odběrem: Ráno před odběrem nekuřte, vypijte dostatečné množství vody (1/4 litru vody nebo neslazeného čaje)
Při odběru: Pokud užíváte léky na ředění krve, máte alergii nebo míváte při odběru nevolnost, upozorněte odběrovou sestru
Pokud užíváte léky: Pravidelně a dlouhodobě užívané léky nahlaste před odběrem sestře.
Kód: HDL cholesterol
Materiál: Sérum
Nutné: Odběr krve, Separace séra

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: